Syarikat telah berdaftar dengan Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM) sejak 15/04/2013 dengan nama "DLFCRO ENTERPRISE" (JM0653798-P) bagi menjalankan perniagaan secara online. Jangan lupa like Facebook "HERBA 100% ASLI"
 

ShahKB ShahKB Author
Title: Kata Mutiara – Aristoteles Ahli Falsafah Yunani
Author: ShahKB
Rating 5 of 5 Des:
Aristoteles (384 SM) adalah seorang ahli falsafah Yunani yang sangat terkenal. Dia merupakan murid kepada Plato. Terkenal dengan kata-kat...
Aristoteles Ahli Falsafah Yunani

Aristoteles (384 SM) adalah seorang ahli falsafah Yunani yang sangat terkenal. Dia merupakan murid kepada Plato. Terkenal dengan kata-kata bijaknya yang meliputi pemikiran ilmu pengetahuan, logik, metafisik, fisik, politik, ilmu pengetahuan alam, karya seni, hingga ilmu kedoktoran. 

Aristoteles juga terkenal dengan pemikirannya tentang teori ‘pergerakan’ segala sesuatu di alam semesta ini. 

Di bawah antara kata mutiara nya yang terkenal:


 ”Keberanian adalah pengertian dalam menghadapi ketakutan dan keyakinan”


“Kebahagiaan adalah kesenangan yang dicapai oleh manusia menurut kehendak masing – masing”


“Orang yang paling sempurna bukanlah orang dengan otak yang sempurna, melainkan orang yang dapat mempergunakan sebaiknya-baiknya dari bagian otaknya yang kurang sempurna”


“Dalam panggung kehidupan manusia, penghormatan dan penghargaan jatuh kepada orang-orang yang menunjukkan sifat-sifat baiknya dalam tindakan”


“Dalam hal – hal yang mampu kita lakukan, juga tersembunyi kemampuan kita untuk tidak melakukannya”


“Harapan adalah impian yang terbangun”


“Setiap orang boleh menjadi marah, itu hal yang mudah, tetapi menjadi marah kepada orang yang tepat, dengan kadar yang tepat, di saat yang tepat, dengan tujuan yang tepat serta dengan cara yang tepat, bukanlah kemampuan setiap orang dan bukanlah hal yang mudah”

About Author

Advertisement

Post a Comment Blogger

 
Top