Syarikat telah berdaftar dengan Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM) sejak 15/04/2013 dengan nama "DLFCRO ENTERPRISE" (JM0653798-P) bagi menjalankan perniagaan secara online. Jangan lupa like Facebook "HERBA 100% ASLI"
 

ShahKB ShahKB Author
Title: Herba Daun Cina Maki / Senna Leaf / Daun Senna / Daun Jati Cina
Author: ShahKB
Rating 5 of 5 Des:
Hampir  semua produk yang menjanjikan penurunan berat badan secara drastik, tanpa perlu bersenam, pasti di buru. Demikian juga halnya den...
Hampir semua produk yang menjanjikan penurunan berat badan secara drastik, tanpa perlu bersenam, pasti di buru. Demikian juga halnya dengan produk Herba pelangsing yang kini menjadi produk pelangsing yang paling dicari di Amerika.


“TEH DAUN JATI CINA (DAUN SENNA)"
“TEH DAUN JATI CINA (DAUN SENNA)"

Kepopularan produk ini meningkat setelah seorang doktor dalam rancangan talkshow di television menyebut herba ini sebagai salah satu dari 10 keajaiban untuk menurunkan berat badan hingga 5 kilogram dalam sebulan, tanpa diet dan tanpa kesan samping.

Di sebalik kepopularan produk tersebut, beberapa penelitian ilmiah sudah dilakukan dan menunjukkan Cassia Acutifolia disebut juga Senna Alexandrina/Cassia senna berdaftar secara rasmi di British Pharmacopoeia and the United States Pharmacopoeia dan herbal ini adalah satu dari sekian banyak herba yang disetujui FDA Amerika sebagai OTC dan menjadi herba yang paling banyak digunakan di Amerika. Di Jerman daun dan buah Senna merupakan ubat standard, di German Pharmacopoeia dan diterima di Commission E monographs.



DAUN JATI CINA (DAUN SENNA) efektif menurunkan berat badan. Mampu mengurangi berat badan sehingga 5 kilogram dalam 28 hari, tanpa diet dan olahraga.

Senna adalah tanaman asli Afrika, Timur Tengah (khususnya Mesir dan Sudan). Pertama kali diperkenalkan pada abad ke-9 kerana efek perubatannya oleh ahli medik Arab, yang kemudian memberinya nama dalam bahasa Arab dan menggunakannnya sebagai laxative atau ubat sembelit.

Cassia Acutifolia disebut juga Senna Alexandrina/Cassia senna dieksport dari Mesir melalui Kairo dan Laut Merah. Diberi nama Senna Alexandria dan Senna Mesir kerana pada masa itu pelabuhan perdagangan utama di Mesir bernama Alexandria. Buah dan daun didagangkan melalui Nubia dan Sudan dan tempat lain ke Alexandria dan dari situ diseberangkan melalui Laut Mediterania ke Eropah dan sempadan Asia. Cassia angustifolia dari India diseberangkan dari India melaui Madras. Tahun 1640 dikembangbiakkan dan dimanfaatkan di england kerana kandungan pencaharnya (ubat sembelit).


KANDUNGAN
Mengandung 3 % Glikosida dianthron (sennoside A, B, C, D, E, F, G). Sejumlah kecil antrakinon termasuk aloe-emodin dan rhein 8-glukosida ; 10% mucilago; tannin, flavonoid, naftalen.

Daun Jati Cina adalah teh herba organik/natural berfungsi seperti berikut:

Melangsingkan tubuh.
Membersihkan darah kotor.
Mengurangi kolesterol.
Membuang racun tubuh karena mengandungi antioksidan tinggi.
Mengecilkan perut.
Peluntur lemak dalam tubuh bagi penderita Obesiti.
untuk menjaga kelangsingan tubuh.

Cara Penyajian Daun Jati Cina:
Ambil 1 sudu teh daun jati cina dan masukkan ke dalam gelas.
Tuangi dengan air panas. Biarkan larut beberapa minit hingga terlihat warna kecoklatan.

Kemudian saring/tapis dan airnya siap diminum.
Bole juga direbus dengan air 500ml hingga mendidih dan sehingga air tersisa 250ml.

Konsumsi 1x sehari untuk minggu pertama.
Setelah satu minggu masa penyesuaian Anda bole meningkatkan dos 2x sehari.

Beberapa hal yang perlu diperhatikan dalam mengkonsumsi teh daun jati cina yaitu:
Apabila anda menderita masalah pencernaan disarankan mengkonsumsi 2 hari sekali saja.

Tidak disarankan minum teh daun jati cina apabila sedang haid, alasannya kebanyakan wanita mengalami PMS syndrom dengan perut kembung, otot perut terasa kejang, apabila anda minum teh daun jati cina akan menambah ketidaknyamanan anda dalam masa menstruasi.

sebaiknya minumlah sebelum tidur malam hari.

Effect Teh Daun Jati Cina:
2-3 hari pertama akan merasa perut memulas dan selalu ke tandas . ini merupakan proses penyingkiran toksik.

Effek Sampingan:
1. Tubuh terasa segar
2. Buang air besar menjadi lancar
3. Mudah berkeringat/ berpeluh
4. Kotoran sedikit berminyak akibat pembuangan lemak dalam tubuh.


Herba Daun Cina Maki / Senna Leaf / Daun Jati Cina
HARGA DAUN SENNA 
300 GRAM RM 20 FREE POSLAJU SMJUNG
1 KG RM 50 FREE POSLAJU SMJUNG


HARGA KAPSUL SENNA

30 BIJI RM 7
1000biji Rm 100


Botanical name: Cassia Angustifolia Vahl
Family name: CAESALPINACEAE
Common names: Tinnevelly Senna, Sanai, Sonmukhi, Midhiaval
Senna merupakan salah satu herba yang paling berkesan untuk merawat masalah sembelit. ianya di gunakan secara tradisional sejak zaman dahulu lagi di negara seperti British, European, US dan India.




Herba Daun Cina Maki / Senna Leaf

Antara fungsi herba ini:

  1.  merawat masalah sembelit.
  2.  Merawat usus dari bakteria berbahaya.
  3.  mengurangkan lemak dan menurunkan berat badan.
  4. Merawat masalah penghadaman
  5. penyakit kulit
  6. malaria
  7. kudis
Untuk merawat masalah kulit. serbuk senna di campurkan dengan sedikit air dan di sapu di bahagian kudis atau penyakit kulit.


Cara Pengambilan senna:
1. Bole di minum sebagai teh herba. iaitu serbuk senna + air panas dan sedikit gula atau susu.
2. Dalam bentuk kapsul. 

Senna is an ingredient contains chemicals that belong to the class known as anthraquinones, which are further categorized as stimulant laxatives. It has been used for centuries by many cultures for a variety of maladies.



Iklan Bergambar
bunga mukmin atau ratu pari

About Author

Advertisement

Post a Comment Blogger

  1. Macam mana nak beli? Sy tgh cari minyak daun nie...sila hubungi sy jika anda ada jual 0127612821

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya tak pernah dengar tentang minyak daun senna.. saya cuma jual daun senna dan serbuk senna.. whatsapp 017 930 6329.. terima kasih

      Delete
  2. Salam, bagaimana nak beli daun senna ni yg dlm bungkusan 200gm=RM15?? Jika ambil 2 bungkus termasuk pos brpa jumlahnya??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam..

      200gram = RM15, 400gram = RM 30..
      Kos poslaju semenanjung RM7 dan sbh/srwk RM11
      Jika berminat boleh whatsapp 017 930 6329.. terima kasih

      Delete
  3. Sy dh lama cari benih pokok ni kat nursery, tp tokey nurseri kata xde dan tak tahu..sy cari pokok ni sbb pkk ni ade disebut dlm kitab perubatan tradisional tua dan biasanye digunakn oleh org jawa kuno....nk tanye, tuan ade jual anak benih dia x?-aji, johor

    ReplyDelete
  4. saya jual daun, serbuk dan kapsul senna sahaja, saya tak jual benih pokok senna. tq

    ReplyDelete
  5. Nk tanye, produk senna yg dijual ni dgn daun gelenggang adakah pokok yg sama atau berbeza??sy keliru antara pokok senna, gelenggang dan ketepeng....

    ReplyDelete
  6. pokok senna juga di panggil pokok gelenggang. ketepeng mungkin nama yang diberikan di indonesia.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul, daun gelenggang. Diminum air rebusan untuk wanita selepas bersalin, mencuci darah.

      Delete
  7. saya nak beli.. kedai dekat mana? pm saya dekat 0139797507

    ReplyDelete
  8. Cmne nak beli no phone saya @ whatsapp 0177957482

    ReplyDelete
  9. Cmne nak beli no phone saya @ whatsapp 0177957482

    ReplyDelete
  10. Tuan, daun senna dan daun teh jati cina .....dua ni benda yg sama ke atau ada perbezaan ?

    ReplyDelete
  11. Saya ade call encik tapi tak dapat

    ReplyDelete
  12. As salam. Apakah daun senna sama dng daun jati cina atau disebut juga daun cina maki
    Ahmad saabun 016 2151192

    ReplyDelete
  13. Salam..saya jual daun teh senna..
    100g rm25 belum termasuk pos..boleh tahan 2 bulan..berminat dollow fb saya Nor Haslin atau wasap di 0172542740

    ReplyDelete
  14. Membekal herba Bonglai. lempoyang, temulawak, temukunci, jerangau dll. +6 013 340 9895. (wasap/sms)

    ReplyDelete

 
Top