Syarikat telah berdaftar dengan Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM) sejak 15/04/2013 dengan nama "DLFCRO ENTERPRISE" (JM0653798-P) bagi menjalankan perniagaan secara online. Jangan lupa like Facebook "HERBA 100% ASLI"
 

ShahKB ShahKB Author
Title: Herba Daun Cina Maki / Senna Leaf / Daun Senna / Daun Jati Cina
Author: ShahKB
Rating 5 of 5 Des:
Hampir  semua produk yang menjanjikan penurunan berat badan secara drastik, tanpa perlu bersenam, pasti di buru. Demikian juga halnya den...
Hampir semua produk yang menjanjikan penurunan berat badan secara drastik, tanpa perlu bersenam, pasti di buru. Demikian juga halnya dengan produk Herba pelangsing yang kini menjadi produk pelangsing yang paling dicari di Amerika.


“TEH DAUN JATI CINA (DAUN SENNA)"
“TEH DAUN JATI CINA (DAUN SENNA)"

Kepopularan produk ini meningkat setelah seorang doktor dalam rancangan talkshow di television menyebut herba ini sebagai salah satu dari 10 keajaiban untuk menurunkan berat badan hingga 5 kilogram dalam sebulan, tanpa diet dan tanpa kesan samping.

Di sebalik kepopularan produk tersebut, beberapa penelitian ilmiah sudah dilakukan dan menunjukkan Cassia Acutifolia disebut juga Senna Alexandrina/Cassia senna berdaftar secara rasmi di British Pharmacopoeia and the United States Pharmacopoeia dan herbal ini adalah satu dari sekian banyak herba yang disetujui FDA Amerika sebagai OTC dan menjadi herba yang paling banyak digunakan di Amerika. Di Jerman daun dan buah Senna merupakan ubat standard, di German Pharmacopoeia dan diterima di Commission E monographs.



DAUN JATI CINA (DAUN SENNA) efektif menurunkan berat badan. Mampu mengurangi berat badan sehingga 5 kilogram dalam 28 hari, tanpa diet dan olahraga.

Senna adalah tanaman asli Afrika, Timur Tengah (khususnya Mesir dan Sudan). Pertama kali diperkenalkan pada abad ke-9 kerana efek perubatannya oleh ahli medik Arab, yang kemudian memberinya nama dalam bahasa Arab dan menggunakannnya sebagai laxative atau ubat sembelit.

Cassia Acutifolia disebut juga Senna Alexandrina/Cassia senna dieksport dari Mesir melalui Kairo dan Laut Merah. Diberi nama Senna Alexandria dan Senna Mesir kerana pada masa itu pelabuhan perdagangan utama di Mesir bernama Alexandria. Buah dan daun didagangkan melalui Nubia dan Sudan dan tempat lain ke Alexandria dan dari situ diseberangkan melalui Laut Mediterania ke Eropah dan sempadan Asia. Cassia angustifolia dari India diseberangkan dari India melaui Madras. Tahun 1640 dikembangbiakkan dan dimanfaatkan di england kerana kandungan pencaharnya (ubat sembelit).


KANDUNGAN
Mengandung 3 % Glikosida dianthron (sennoside A, B, C, D, E, F, G). Sejumlah kecil antrakinon termasuk aloe-emodin dan rhein 8-glukosida ; 10% mucilago; tannin, flavonoid, naftalen.

Daun Jati Cina adalah teh herba organik/natural berfungsi seperti berikut:

Melangsingkan tubuh.
Membersihkan darah kotor.
Mengurangi kolesterol.
Membuang racun tubuh karena mengandungi antioksidan tinggi.
Mengecilkan perut.
Peluntur lemak dalam tubuh bagi penderita Obesiti.
untuk menjaga kelangsingan tubuh.

Cara Penyajian Daun Jati Cina:
Ambil 1 sudu teh daun jati cina dan masukkan ke dalam gelas.
Tuangi dengan air panas. Biarkan larut beberapa minit hingga terlihat warna kecoklatan.

Kemudian saring/tapis dan airnya siap diminum.
Bole juga direbus dengan air 500ml hingga mendidih dan sehingga air tersisa 250ml.

Konsumsi 1x sehari untuk minggu pertama.
Setelah satu minggu masa penyesuaian Anda bole meningkatkan dos 2x sehari.

Beberapa hal yang perlu diperhatikan dalam mengkonsumsi teh daun jati cina yaitu:
Apabila anda menderita masalah pencernaan disarankan mengkonsumsi 2 hari sekali saja.

Tidak disarankan minum teh daun jati cina apabila sedang haid, alasannya kebanyakan wanita mengalami PMS syndrom dengan perut kembung, otot perut terasa kejang, apabila anda minum teh daun jati cina akan menambah ketidaknyamanan anda dalam masa menstruasi.

sebaiknya minumlah sebelum tidur malam hari.

Effect Teh Daun Jati Cina:
2-3 hari pertama akan merasa perut memulas dan selalu ke tandas . ini merupakan proses penyingkiran toksik.

Effek Sampingan:
1. Tubuh terasa segar
2. Buang air besar menjadi lancar
3. Mudah berkeringat/ berpeluh
4. Kotoran sedikit berminyak akibat pembuangan lemak dalam tubuh.


Herba Daun Cina Maki / Senna Leaf / Daun Jati Cina
HARGA DAUN SENNA 
300 GRAM RM 20 FREE POSLAJU SMJUNG
1 KG RM 50 FREE POSLAJU SMJUNG


HARGA KAPSUL SENNA

30 BIJI RM 7
1000biji Rm 100


Botanical name: Cassia Angustifolia Vahl
Family name: CAESALPINACEAE
Common names: Tinnevelly Senna, Sanai, Sonmukhi, Midhiaval
Senna merupakan salah satu herba yang paling berkesan untuk merawat masalah sembelit. ianya di gunakan secara tradisional sejak zaman dahulu lagi di negara seperti British, European, US dan India.




Herba Daun Cina Maki / Senna Leaf

Antara fungsi herba ini:

  1.  merawat masalah sembelit.
  2.  Merawat usus dari bakteria berbahaya.
  3.  mengurangkan lemak dan menurunkan berat badan.
  4. Merawat masalah penghadaman
  5. penyakit kulit
  6. malaria
  7. kudis
Untuk merawat masalah kulit. serbuk senna di campurkan dengan sedikit air dan di sapu di bahagian kudis atau penyakit kulit.


Cara Pengambilan senna:
1. Bole di minum sebagai teh herba. iaitu serbuk senna + air panas dan sedikit gula atau susu.
2. Dalam bentuk kapsul. 

Senna is an ingredient contains chemicals that belong to the class known as anthraquinones, which are further categorized as stimulant laxatives. It has been used for centuries by many cultures for a variety of maladies.



Iklan Bergambar
bunga mukmin atau ratu pari

About Author

Advertisement

Post a Comment Blogger

  1. Macam mana nak beli? Sy tgh cari minyak daun nie...sila hubungi sy jika anda ada jual 0127612821

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya tak pernah dengar tentang minyak daun senna.. saya cuma jual daun senna dan serbuk senna.. whatsapp 017 930 6329.. terima kasih

      Delete
  2. Salam, bagaimana nak beli daun senna ni yg dlm bungkusan 200gm=RM15?? Jika ambil 2 bungkus termasuk pos brpa jumlahnya??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam..

      200gram = RM15, 400gram = RM 30..
      Kos poslaju semenanjung RM7 dan sbh/srwk RM11
      Jika berminat boleh whatsapp 017 930 6329.. terima kasih

      Delete
    2. Wasap saya, saya dah lme cri daun jati cina ni, 0122052078

      Delete
  3. Sy dh lama cari benih pokok ni kat nursery, tp tokey nurseri kata xde dan tak tahu..sy cari pokok ni sbb pkk ni ade disebut dlm kitab perubatan tradisional tua dan biasanye digunakn oleh org jawa kuno....nk tanye, tuan ade jual anak benih dia x?-aji, johor

    ReplyDelete
  4. saya jual daun, serbuk dan kapsul senna sahaja, saya tak jual benih pokok senna. tq

    ReplyDelete
  5. Nk tanye, produk senna yg dijual ni dgn daun gelenggang adakah pokok yg sama atau berbeza??sy keliru antara pokok senna, gelenggang dan ketepeng....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tk sama
      Daun senna ubat sembelit
      Daun gelenggang utk rawat kulit gatal

      Facebook sy herba 100 % asli
      Sy dh tk update blog ni
      Wasap 017 930 6329 shj. Sy tk guna no lain

      Delete
  6. pokok senna juga di panggil pokok gelenggang. ketepeng mungkin nama yang diberikan di indonesia.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul, daun gelenggang. Diminum air rebusan untuk wanita selepas bersalin, mencuci darah.

      Delete
    2. Betul ka senna tu gelenggang

      Delete
  7. saya nak beli.. kedai dekat mana? pm saya dekat 0139797507

    ReplyDelete
  8. Cmne nak beli no phone saya @ whatsapp 0177957482

    ReplyDelete
  9. Cmne nak beli no phone saya @ whatsapp 0177957482

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasap sy 017 930 6329
      Sy dh tk guna no 011 1980 4550

      Delete
  10. Tuan, daun senna dan daun teh jati cina .....dua ni benda yg sama ke atau ada perbezaan ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalamualaikum wbt,

      Kami di Secret Barn ada membekalkan serbuk, herba kering, daun kering dan ekstrak.Lokasi kami di Sg Petani,Kedah.

      Jika berminat boleh pm Aimie 0125375003

      Berikut List Serbuk Yang Kami Bekalkan :-

      1. KUNYIT POWDER
      2. BELALAI GAJAH POWDER
      3. DAUN BETIK POWDER
      4. DAUN LIMAU PURUT POWDER
      5. DAUN PANDAN POWDER
      6. DURIAN BELANDA ( LEAF ) POWDER
      7. HABBATUSSAUDA POWDER
      8. HALIA POWDER
      9. HEMPEDU BUMI POWDER
      10. KACIP FATIMAH POWDER
      11. KULIT MANGGIS POWDER
      12. DUKUNG ANAK POWDER
      13. MANJAKANI POWDER
      14. MENGKUDU POWDER
      15. MISAI KUCING POWDER
      16. MORINGGA POWDER
      17. PATAWALI POWDER
      18. PEGAGA POWDER
      19. PERIA KATAK POWDER
      20. RUMPAI LAUT POWDER
      21.BROKOLI POWDER
      22.CARROT POWDER
      23.GARLIC POWDER
      24.HALIA POWDER
      25.MUSHROOM POWDER
      26.PUMPKIN POWDER
      27.RADISH POWDER
      28.SWEET POTATO POWDER
      29.TOMATO POWDER
      30.PINEAPPLE POWDER
      31.ROSELLE POWDER
      32.BANANA POWDER
      ====================================================
      Berikut adalah Senarai Bahan Yang Sudah Siap Dikeringkan:

      1. BELALAI GAJAH LEAF + STAMP
      2. BELALAI GAJAH LEAF
      3. DAUN BETIK
      4. DAUN LIMAU PURUT
      5. DAUN PANDAN
      6. DUKUNG ANAK
      7. DURIAN BELANDA (LEAF )
      8. GAHARU (LEAF + STAMP)
      9. GREEN TEA
      10. HABBATUSSAUDA
      11. HALIA
      12. HEMPEDU BUMI
      13.KACIP FATIMAH
      14. KADUK (LEAF)
      15. KAYU MANIS
      16. KESUM
      17. KULIT MANGGIS
      18. MAHKOTA DEWA
      19. MENGKUDU
      20. MISAI KUCING ( LEAF + STAMP )
      21. MISAI KUCING (LEAF )
      22. MURUNGAI
      23. NENAS BATU
      24. PATAWALI
      25. PECAH BELING
      26. PEGAGA
      27. PERIA KATAK POWDER
      28. KAYU SARSI
      29. DAUN RERAMA
      30. SENDUDUK
      31. SERAI
      32. SERAPAT
      33. SIRIH
      34. STEVIA
      ==============================================
      Berikut Adalah List Ektrak Yang Kami Bekalkan:
      1. AKAR SERAPAT
      2. APRIKOT
      3. BADAM
      4. BARLI
      5. BAWANG PUTIH
      6. BELALAI GAJAH
      7. BUAH ACAI BERRY
      8. BUAH ANGGUR
      9. BUAH ANGGUR HITAM
      10.BUAH ASAM JAWA
      11. BUAH ASAM KEPING
      12. BUAH BETIK
      13. BUAH DELIMA
      14. BUAH DURIAN BELANDA
      15. BUAH EPAL HIJAU
      16. BUAH EPAL MERAH
      17. BUAH MAHAGANI/SKYFRUIT
      18. BUAH MULBERRY
      19. BUAH NAGA
      20. BUAH PERIA KATAK
      21. BUAH PRUNE
      22. BUAH ROSELLE
      23. BUAH STRAWBERRY
      24. BUAH TEMBIKAI
      25. BUAH TIN
      26. BUAH TOMATO
      27. BUAH ZAITUN
      28. BUNGA AROMATHERAPY
      29. BUNGA SAFRON
      30. BUNGA TELANG
      31. CARROT
      32. CEKUR
      33. CENGKIH
      34. DAUN ASAM KEPING
      35. DAUN BETIK
      36. DAUN BIDARA
      37. DAUN DURIAN BELANDA
      38. DAUN GELENGGANG
      39. DAUN KARI
      40. DAUN MAMBU
      41. DAUN MULBERRY
      42. DAUN Moringga
      43. DAUN RERAMA HIJAU
      44. DAUN RERAMA MERAH
      45. DAUN TIN
      46. GAJAH BERANAK
      47. GALAK TUA
      48. GINGKO BILOBA
      49. GINGSENG
      50. GOJI
      51. HABBATUS SAUDA
      52. HALBA
      53. HALBAN
      54. HALIA BARA
      55. HALIA BENTONG
      56. HALIA BIASA
      57. HEMPEDU BUMI
      58. KACANG GAJUS
      59. KACIP FATIMAH
      60. KETUMBAR
      61. KETUMPANG AIR
      62. KISMIS
      63. KUCING GALAK
      64 .KULIT KAYU MANIS
      65. KULIT MANGGIS
      66. TEMU KUNYIT
      67. KURMA
      68. LEMON GRASS
      69. LOBATA (PRUERARIA MIRIFICA)
      70. MACA
      71. MADU
      72. MAHKOTA DEWA
      73. MANJAKANI
      74. MARINE COLLAGEN
      75. MAS COTEK
      76. MEDANG KEMANGI
      77. MENGKUDU
      78. MISAI KUCING
      79. MIX DIABETES +GOUT
      80. MIX MAN HERBS
      81. MIX SLIMMING HERBS
      82. MIX WOMAN HERBS
      83. PECAH BELING
      84. PEGAGA
      85. RAMUAN GOUT
      86. RANCANG BESI
      87. RESDUNG
      88. RUMPAI LAUT
      89. SAMBUNG NYAWA
      90. SENNA MAKI
      91. SIREH
      92. STEVIA
      93. SUPER BUTEA
      94. TEBU GAJAH
      95. TEMU LAWAK
      96. TEMU MANGGA
      97. TERATAI
      98. TONGKAT ALI HITAM
      99. TONGKAT ALI KUNING
      100. TONGKAT ALI MERAH
      101. UBI JAGA
      102. BUAH PISANG
      103. SEKECUT
      104. GARCINIA CAMBOGIA
      105. GREEN TEA
      106. MANJAKANI (GRED A)
      107. MULBERRY DAUN
      108. SERAPAT
      109. STEVIA GRED
      110. TONGKAT ALI KUNING
      111. ALOE VERA EXTRACT
      112. EPIMEDIUM EXTRACT
      113.GUARAN EXTRACT
      115 MAQUI BERRY EXTRACT
      116 RASPBERRY EXTRACT
      117 TRIBULUS EXTRACT
      118 TUNJUK LANGIT EXTRACT
      119 LEMON JUICE EXTRACT

      Delete
    2. Ye daun senna dan daun jati cina adalah benda yg sama

      Wasap 017 930 6329

      Delete
  11. Saya ade call encik tapi tak dapat

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalamualaikum wbt,

      Kami di Secret Barn ada membekalkan serbuk, herba kering, daun kering dan ekstrak.Lokasi kami di Sg Petani,Kedah.

      Jika berminat boleh pm Aimie 0125375003

      Berikut List Serbuk Yang Kami Bekalkan :-

      1. KUNYIT POWDER
      2. BELALAI GAJAH POWDER
      3. DAUN BETIK POWDER
      4. DAUN LIMAU PURUT POWDER
      5. DAUN PANDAN POWDER
      6. DURIAN BELANDA ( LEAF ) POWDER
      7. HABBATUSSAUDA POWDER
      8. HALIA POWDER
      9. HEMPEDU BUMI POWDER
      10. KACIP FATIMAH POWDER
      11. KULIT MANGGIS POWDER
      12. DUKUNG ANAK POWDER
      13. MANJAKANI POWDER
      14. MENGKUDU POWDER
      15. MISAI KUCING POWDER
      16. MORINGGA POWDER
      17. PATAWALI POWDER
      18. PEGAGA POWDER
      19. PERIA KATAK POWDER
      20. RUMPAI LAUT POWDER
      21.BROKOLI POWDER
      22.CARROT POWDER
      23.GARLIC POWDER
      24.HALIA POWDER
      25.MUSHROOM POWDER
      26.PUMPKIN POWDER
      27.RADISH POWDER
      28.SWEET POTATO POWDER
      29.TOMATO POWDER
      30.PINEAPPLE POWDER
      31.ROSELLE POWDER
      32.BANANA POWDER
      ====================================================
      Berikut adalah Senarai Bahan Yang Sudah Siap Dikeringkan:

      1. BELALAI GAJAH LEAF + STAMP
      2. BELALAI GAJAH LEAF
      3. DAUN BETIK
      4. DAUN LIMAU PURUT
      5. DAUN PANDAN
      6. DUKUNG ANAK
      7. DURIAN BELANDA (LEAF )
      8. GAHARU (LEAF + STAMP)
      9. GREEN TEA
      10. HABBATUSSAUDA
      11. HALIA
      12. HEMPEDU BUMI
      13.KACIP FATIMAH
      14. KADUK (LEAF)
      15. KAYU MANIS
      16. KESUM
      17. KULIT MANGGIS
      18. MAHKOTA DEWA
      19. MENGKUDU
      20. MISAI KUCING ( LEAF + STAMP )
      21. MISAI KUCING (LEAF )
      22. MURUNGAI
      23. NENAS BATU
      24. PATAWALI
      25. PECAH BELING
      26. PEGAGA
      27. PERIA KATAK POWDER
      28. KAYU SARSI
      29. DAUN RERAMA
      30. SENDUDUK
      31. SERAI
      32. SERAPAT
      33. SIRIH
      34. STEVIA
      ==============================================
      Berikut Adalah List Ektrak Yang Kami Bekalkan:
      1. AKAR SERAPAT
      2. APRIKOT
      3. BADAM
      4. BARLI
      5. BAWANG PUTIH
      6. BELALAI GAJAH
      7. BUAH ACAI BERRY
      8. BUAH ANGGUR
      9. BUAH ANGGUR HITAM
      10.BUAH ASAM JAWA
      11. BUAH ASAM KEPING
      12. BUAH BETIK
      13. BUAH DELIMA
      14. BUAH DURIAN BELANDA
      15. BUAH EPAL HIJAU
      16. BUAH EPAL MERAH
      17. BUAH MAHAGANI/SKYFRUIT
      18. BUAH MULBERRY
      19. BUAH NAGA
      20. BUAH PERIA KATAK
      21. BUAH PRUNE
      22. BUAH ROSELLE
      23. BUAH STRAWBERRY
      24. BUAH TEMBIKAI
      25. BUAH TIN
      26. BUAH TOMATO
      27. BUAH ZAITUN
      28. BUNGA AROMATHERAPY
      29. BUNGA SAFRON
      30. BUNGA TELANG
      31. CARROT
      32. CEKUR
      33. CENGKIH
      34. DAUN ASAM KEPING
      35. DAUN BETIK
      36. DAUN BIDARA
      37. DAUN DURIAN BELANDA
      38. DAUN GELENGGANG
      39. DAUN KARI
      40. DAUN MAMBU
      41. DAUN MULBERRY
      42. DAUN Moringga
      43. DAUN RERAMA HIJAU
      44. DAUN RERAMA MERAH
      45. DAUN TIN
      46. GAJAH BERANAK
      47. GALAK TUA
      48. GINGKO BILOBA
      49. GINGSENG
      50. GOJI
      51. HABBATUS SAUDA
      52. HALBA
      53. HALBAN
      54. HALIA BARA
      55. HALIA BENTONG
      56. HALIA BIASA
      57. HEMPEDU BUMI
      58. KACANG GAJUS
      59. KACIP FATIMAH
      60. KETUMBAR
      61. KETUMPANG AIR
      62. KISMIS
      63. KUCING GALAK
      64 .KULIT KAYU MANIS
      65. KULIT MANGGIS
      66. TEMU KUNYIT
      67. KURMA
      68. LEMON GRASS
      69. LOBATA (PRUERARIA MIRIFICA)
      70. MACA
      71. MADU
      72. MAHKOTA DEWA
      73. MANJAKANI
      74. MARINE COLLAGEN
      75. MAS COTEK
      76. MEDANG KEMANGI
      77. MENGKUDU
      78. MISAI KUCING
      79. MIX DIABETES +GOUT
      80. MIX MAN HERBS
      81. MIX SLIMMING HERBS
      82. MIX WOMAN HERBS
      83. PECAH BELING
      84. PEGAGA
      85. RAMUAN GOUT
      86. RANCANG BESI
      87. RESDUNG
      88. RUMPAI LAUT
      89. SAMBUNG NYAWA
      90. SENNA MAKI
      91. SIREH
      92. STEVIA
      93. SUPER BUTEA
      94. TEBU GAJAH
      95. TEMU LAWAK
      96. TEMU MANGGA
      97. TERATAI
      98. TONGKAT ALI HITAM
      99. TONGKAT ALI KUNING
      100. TONGKAT ALI MERAH
      101. UBI JAGA
      102. BUAH PISANG
      103. SEKECUT
      104. GARCINIA CAMBOGIA
      105. GREEN TEA
      106. MANJAKANI (GRED A)
      107. MULBERRY DAUN
      108. SERAPAT
      109. STEVIA GRED
      110. TONGKAT ALI KUNING
      111. ALOE VERA EXTRACT
      112. EPIMEDIUM EXTRACT
      113.GUARAN EXTRACT
      115 MAQUI BERRY EXTRACT
      116 RASPBERRY EXTRACT
      117 TRIBULUS EXTRACT
      118 TUNJUK LANGIT EXTRACT
      119 LEMON JUICE EXTRACT

      Delete
    2. Sy bukan admin blog nie. Tapi iklan guna blog nie.. Tak bagi salam tak mintak kebenaran. Terus iklan, pada sy dah kira biadap. Org kata lebih sudu dari kuah..takpalah.. Kadang² kena smash gak org lugu nie..

      Delete
    3. Wasap sy 017 930 6329
      Ay dh update blog dan tk guna no lama 011 1980 4550

      Follow facebook sy herba 100% asli

      Delete
    4. Wasap sy 017 930 6329

      Harga kapsul senna 30biji rm5 shj
      1000biji rm70 shj free poslaju

      Delete
    5. Wasap sy 017 930 6329

      Harga kapsul senna 30biji rm5 shj
      1000biji rm70 shj free poslaju

      Delete
  12. Replies
    1. Assalamualaikum wbt,

      Kami di Secret Barn ada membekalkan serbuk, herba kering, daun kering dan ekstrak.Lokasi kami di Sg Petani,Kedah.

      Jika berminat boleh pm Aimie 0125375003

      Berikut List Serbuk Yang Kami Bekalkan :-

      1. KUNYIT POWDER
      2. BELALAI GAJAH POWDER
      3. DAUN BETIK POWDER
      4. DAUN LIMAU PURUT POWDER
      5. DAUN PANDAN POWDER
      6. DURIAN BELANDA ( LEAF ) POWDER
      7. HABBATUSSAUDA POWDER
      8. HALIA POWDER
      9. HEMPEDU BUMI POWDER
      10. KACIP FATIMAH POWDER
      11. KULIT MANGGIS POWDER
      12. DUKUNG ANAK POWDER
      13. MANJAKANI POWDER
      14. MENGKUDU POWDER
      15. MISAI KUCING POWDER
      16. MORINGGA POWDER
      17. PATAWALI POWDER
      18. PEGAGA POWDER
      19. PERIA KATAK POWDER
      20. RUMPAI LAUT POWDER
      21.BROKOLI POWDER
      22.CARROT POWDER
      23.GARLIC POWDER
      24.HALIA POWDER
      25.MUSHROOM POWDER
      26.PUMPKIN POWDER
      27.RADISH POWDER
      28.SWEET POTATO POWDER
      29.TOMATO POWDER
      30.PINEAPPLE POWDER
      31.ROSELLE POWDER
      32.BANANA POWDER
      ====================================================
      Berikut adalah Senarai Bahan Yang Sudah Siap Dikeringkan:

      1. BELALAI GAJAH LEAF + STAMP
      2. BELALAI GAJAH LEAF
      3. DAUN BETIK
      4. DAUN LIMAU PURUT
      5. DAUN PANDAN
      6. DUKUNG ANAK
      7. DURIAN BELANDA (LEAF )
      8. GAHARU (LEAF + STAMP)
      9. GREEN TEA
      10. HABBATUSSAUDA
      11. HALIA
      12. HEMPEDU BUMI
      13.KACIP FATIMAH
      14. KADUK (LEAF)
      15. KAYU MANIS
      16. KESUM
      17. KULIT MANGGIS
      18. MAHKOTA DEWA
      19. MENGKUDU
      20. MISAI KUCING ( LEAF + STAMP )
      21. MISAI KUCING (LEAF )
      22. MURUNGAI
      23. NENAS BATU
      24. PATAWALI
      25. PECAH BELING
      26. PEGAGA
      27. PERIA KATAK POWDER
      28. KAYU SARSI
      29. DAUN RERAMA
      30. SENDUDUK
      31. SERAI
      32. SERAPAT
      33. SIRIH
      34. STEVIA
      ==============================================
      Berikut Adalah List Ektrak Yang Kami Bekalkan:
      1. AKAR SERAPAT
      2. APRIKOT
      3. BADAM
      4. BARLI
      5. BAWANG PUTIH
      6. BELALAI GAJAH
      7. BUAH ACAI BERRY
      8. BUAH ANGGUR
      9. BUAH ANGGUR HITAM
      10.BUAH ASAM JAWA
      11. BUAH ASAM KEPING
      12. BUAH BETIK
      13. BUAH DELIMA
      14. BUAH DURIAN BELANDA
      15. BUAH EPAL HIJAU
      16. BUAH EPAL MERAH
      17. BUAH MAHAGANI/SKYFRUIT
      18. BUAH MULBERRY
      19. BUAH NAGA
      20. BUAH PERIA KATAK
      21. BUAH PRUNE
      22. BUAH ROSELLE
      23. BUAH STRAWBERRY
      24. BUAH TEMBIKAI
      25. BUAH TIN
      26. BUAH TOMATO
      27. BUAH ZAITUN
      28. BUNGA AROMATHERAPY
      29. BUNGA SAFRON
      30. BUNGA TELANG
      31. CARROT
      32. CEKUR
      33. CENGKIH
      34. DAUN ASAM KEPING
      35. DAUN BETIK
      36. DAUN BIDARA
      37. DAUN DURIAN BELANDA
      38. DAUN GELENGGANG
      39. DAUN KARI
      40. DAUN MAMBU
      41. DAUN MULBERRY
      42. DAUN Moringga
      43. DAUN RERAMA HIJAU
      44. DAUN RERAMA MERAH
      45. DAUN TIN
      46. GAJAH BERANAK
      47. GALAK TUA
      48. GINGKO BILOBA
      49. GINGSENG
      50. GOJI
      51. HABBATUS SAUDA
      52. HALBA
      53. HALBAN
      54. HALIA BARA
      55. HALIA BENTONG
      56. HALIA BIASA
      57. HEMPEDU BUMI
      58. KACANG GAJUS
      59. KACIP FATIMAH
      60. KETUMBAR
      61. KETUMPANG AIR
      62. KISMIS
      63. KUCING GALAK
      64 .KULIT KAYU MANIS
      65. KULIT MANGGIS
      66. TEMU KUNYIT
      67. KURMA
      68. LEMON GRASS
      69. LOBATA (PRUERARIA MIRIFICA)
      70. MACA
      71. MADU
      72. MAHKOTA DEWA
      73. MANJAKANI
      74. MARINE COLLAGEN
      75. MAS COTEK
      76. MEDANG KEMANGI
      77. MENGKUDU
      78. MISAI KUCING
      79. MIX DIABETES +GOUT
      80. MIX MAN HERBS
      81. MIX SLIMMING HERBS
      82. MIX WOMAN HERBS
      83. PECAH BELING
      84. PEGAGA
      85. RAMUAN GOUT
      86. RANCANG BESI
      87. RESDUNG
      88. RUMPAI LAUT
      89. SAMBUNG NYAWA
      90. SENNA MAKI
      91. SIREH
      92. STEVIA
      93. SUPER BUTEA
      94. TEBU GAJAH
      95. TEMU LAWAK
      96. TEMU MANGGA
      97. TERATAI
      98. TONGKAT ALI HITAM
      99. TONGKAT ALI KUNING
      100. TONGKAT ALI MERAH
      101. UBI JAGA
      102. BUAH PISANG
      103. SEKECUT
      104. GARCINIA CAMBOGIA
      105. GREEN TEA
      106. MANJAKANI (GRED A)
      107. MULBERRY DAUN
      108. SERAPAT
      109. STEVIA GRED
      110. TONGKAT ALI KUNING
      111. ALOE VERA EXTRACT
      112. EPIMEDIUM EXTRACT
      113.GUARAN EXTRACT
      115 MAQUI BERRY EXTRACT
      116 RASPBERRY EXTRACT
      117 TRIBULUS EXTRACT
      118 TUNJUK LANGIT EXTRACT
      119 LEMON JUICE EXTRACT

      Delete
    2. Daun gelengang tu mcm mana boleh dapat

      Delete
    3. Daun gelengang tu mcm mana boleh dapat

      Delete
  13. As salam. Apakah daun senna sama dng daun jati cina atau disebut juga daun cina maki
    Ahmad saabun 016 2151192

    ReplyDelete
  14. Salam..saya jual daun teh senna..
    100g rm25 belum termasuk pos..boleh tahan 2 bulan..berminat dollow fb saya Nor Haslin atau wasap di 0172542740

    ReplyDelete
  15. Membekal herba Bonglai. lempoyang, temulawak, temukunci, jerangau dll. +6 013 340 9895. (wasap/sms)

    ReplyDelete
  16. Assalamualaikum wbt,

    Kami di Secret Barn ada membekalkan serbuk, herba kering, daun kering dan ekstrak.Lokasi kami di Sg Petani,Kedah.

    Jika berminat boleh pm Aimie 0125375003

    Berikut List Serbuk Yang Kami Bekalkan :-

    1. KUNYIT POWDER
    2. BELALAI GAJAH POWDER
    3. DAUN BETIK POWDER
    4. DAUN LIMAU PURUT POWDER
    5. DAUN PANDAN POWDER
    6. DURIAN BELANDA ( LEAF ) POWDER
    7. HABBATUSSAUDA POWDER
    8. HALIA POWDER
    9. HEMPEDU BUMI POWDER
    10. KACIP FATIMAH POWDER
    11. KULIT MANGGIS POWDER
    12. DUKUNG ANAK POWDER
    13. MANJAKANI POWDER
    14. MENGKUDU POWDER
    15. MISAI KUCING POWDER
    16. MORINGGA POWDER
    17. PATAWALI POWDER
    18. PEGAGA POWDER
    19. PERIA KATAK POWDER
    20. RUMPAI LAUT POWDER
    21.BROKOLI POWDER
    22.CARROT POWDER
    23.GARLIC POWDER
    24.HALIA POWDER
    25.MUSHROOM POWDER
    26.PUMPKIN POWDER
    27.RADISH POWDER
    28.SWEET POTATO POWDER
    29.TOMATO POWDER
    30.PINEAPPLE POWDER
    31.ROSELLE POWDER
    32.BANANA POWDER
    ====================================================
    Berikut adalah Senarai Bahan Yang Sudah Siap Dikeringkan:

    1. BELALAI GAJAH LEAF + STAMP
    2. BELALAI GAJAH LEAF
    3. DAUN BETIK
    4. DAUN LIMAU PURUT
    5. DAUN PANDAN
    6. DUKUNG ANAK
    7. DURIAN BELANDA (LEAF )
    8. GAHARU (LEAF + STAMP)
    9. GREEN TEA
    10. HABBATUSSAUDA
    11. HALIA
    12. HEMPEDU BUMI
    13.KACIP FATIMAH
    14. KADUK (LEAF)
    15. KAYU MANIS
    16. KESUM
    17. KULIT MANGGIS
    18. MAHKOTA DEWA
    19. MENGKUDU
    20. MISAI KUCING ( LEAF + STAMP )
    21. MISAI KUCING (LEAF )
    22. MURUNGAI
    23. NENAS BATU
    24. PATAWALI
    25. PECAH BELING
    26. PEGAGA
    27. PERIA KATAK POWDER
    28. KAYU SARSI
    29. DAUN RERAMA
    30. SENDUDUK
    31. SERAI
    32. SERAPAT
    33. SIRIH
    34. STEVIA
    ==============================================
    Berikut Adalah List Ektrak Yang Kami Bekalkan:
    1. AKAR SERAPAT
    2. APRIKOT
    3. BADAM
    4. BARLI
    5. BAWANG PUTIH
    6. BELALAI GAJAH
    7. BUAH ACAI BERRY
    8. BUAH ANGGUR
    9. BUAH ANGGUR HITAM
    10.BUAH ASAM JAWA
    11. BUAH ASAM KEPING
    12. BUAH BETIK
    13. BUAH DELIMA
    14. BUAH DURIAN BELANDA
    15. BUAH EPAL HIJAU
    16. BUAH EPAL MERAH
    17. BUAH MAHAGANI/SKYFRUIT
    18. BUAH MULBERRY
    19. BUAH NAGA
    20. BUAH PERIA KATAK
    21. BUAH PRUNE
    22. BUAH ROSELLE
    23. BUAH STRAWBERRY
    24. BUAH TEMBIKAI
    25. BUAH TIN
    26. BUAH TOMATO
    27. BUAH ZAITUN
    28. BUNGA AROMATHERAPY
    29. BUNGA SAFRON
    30. BUNGA TELANG
    31. CARROT
    32. CEKUR
    33. CENGKIH
    34. DAUN ASAM KEPING
    35. DAUN BETIK
    36. DAUN BIDARA
    37. DAUN DURIAN BELANDA
    38. DAUN GELENGGANG
    39. DAUN KARI
    40. DAUN MAMBU
    41. DAUN MULBERRY
    42. DAUN Moringga
    43. DAUN RERAMA HIJAU
    44. DAUN RERAMA MERAH
    45. DAUN TIN
    46. GAJAH BERANAK
    47. GALAK TUA
    48. GINGKO BILOBA
    49. GINGSENG
    50. GOJI
    51. HABBATUS SAUDA
    52. HALBA
    53. HALBAN
    54. HALIA BARA
    55. HALIA BENTONG
    56. HALIA BIASA
    57. HEMPEDU BUMI
    58. KACANG GAJUS
    59. KACIP FATIMAH
    60. KETUMBAR
    61. KETUMPANG AIR
    62. KISMIS
    63. KUCING GALAK
    64 .KULIT KAYU MANIS
    65. KULIT MANGGIS
    66. TEMU KUNYIT
    67. KURMA
    68. LEMON GRASS
    69. LOBATA (PRUERARIA MIRIFICA)
    70. MACA
    71. MADU
    72. MAHKOTA DEWA
    73. MANJAKANI
    74. MARINE COLLAGEN
    75. MAS COTEK
    76. MEDANG KEMANGI
    77. MENGKUDU
    78. MISAI KUCING
    79. MIX DIABETES +GOUT
    80. MIX MAN HERBS
    81. MIX SLIMMING HERBS
    82. MIX WOMAN HERBS
    83. PECAH BELING
    84. PEGAGA
    85. RAMUAN GOUT
    86. RANCANG BESI
    87. RESDUNG
    88. RUMPAI LAUT
    89. SAMBUNG NYAWA
    90. SENNA MAKI
    91. SIREH
    92. STEVIA
    93. SUPER BUTEA
    94. TEBU GAJAH
    95. TEMU LAWAK
    96. TEMU MANGGA
    97. TERATAI
    98. TONGKAT ALI HITAM
    99. TONGKAT ALI KUNING
    100. TONGKAT ALI MERAH
    101. UBI JAGA
    102. BUAH PISANG
    103. SEKECUT
    104. GARCINIA CAMBOGIA
    105. GREEN TEA
    106. MANJAKANI (GRED A)
    107. MULBERRY DAUN
    108. SERAPAT
    109. STEVIA GRED
    110. TONGKAT ALI KUNING
    111. ALOE VERA EXTRACT
    112. EPIMEDIUM EXTRACT
    113.GUARAN EXTRACT
    115 MAQUI BERRY EXTRACT
    116 RASPBERRY EXTRACT
    117 TRIBULUS EXTRACT
    118 TUNJUK LANGIT EXTRACT
    119 LEMON JUICE EXTRACT

    ReplyDelete
  17. Maaf sy dh lama tk update blog
    Sy jual herba dlm facebook shj
    Wasap sy 017 930 6329

    ReplyDelete

 
Top