Friday, 13 February 2015

Manjakani Sebagai Perapat Untuk WanitaOak Gall ( Quercus infectoria ) adalah tumbuhan atau pokok renek yang berasal dari negara-negara Asia yang mempunyai kandungan fitokimia tertentu yang bermanfaat untuk kesihatan wanita.

Ekstrak renek ini, terutama buahnya sangat kaya dengan Tannin dan phytoestrogen (estrogen).

Kesan Tannin berperanan meningkatkan aliran darah ke kawasan genital. Itulah sebabnya, untuk seratus tahun buah ini telah digunakan di kalangan wanita selepas bersalin di Asia untuk mengembalikan "prestasi" organ genital mereka untuk aktiviti seksual dan juga kesihatan faraj. 

Apabila digunakan, bukan sahaja memberikan kesan rasa ketat pada faraj dengan segera, kandungan antioksida melembutkan dinding faraj untuk mengembalikan kehilangan rasa ketat yang berpunca daripada proses penuaan, perubahan hormon dan kelahiran anak (Memulihkan luka selepas bersalin).

Ini juga membantu mengurangkan masalah yang disebabkan oleh penipisan yang berkaitan dengan usia tisu faraj. Juga, tindakan antiseptik semula jadi boleh membantu untuk mencegah jangkitan kulat. Apabila usia wanita meningkat lapisan faraj semakin menipis, menyebabkan faraj kering, persetubuhan yang menyakitkan, dan peningkatan risiko yis dan jangkitan bakteria.

Penyelidikan juga telah menunjukkan manjakani mempunyai ciri-ciri antiseptik semulajadi yang berkesan dalam menghapuskan bakteria, yis dan jangkitan kulat, punca utama rasa gatal dan bau yang tidak menyenangkan di bahagian faraj. Di samping itu, sifat-sifat astringen membantu dalam mengurangkan lelehan yang berlebihan, yang merupakan satu lagi punca bau yang tidak menyenangkan.


Manjakani boleh di ambil dalam bentuk serbuk atau kapsul.
Bagaimanapun pengambilan dalam bentuk kapsul adalah lebih sesuai kerana manjakani mempunyai rasa pahit. 

Manjakani juga mengekalkan warna semulajadi kawasan faraj. Ciri-ciri antioksida yang unik berkesan dalam mengurangkan pembentukan melanin dan mencegah perubahan warna faraj menjadi gelap. Ini adalah penting terutamanya kerana jangkitan kulat atau bakteria dan penggunaan sabun yang keras boleh menyebabkan perubahan warna (gelap) di sekitar kawasan faraj.

HARGA SERBUK MANJAKANI

200 GRAM RM 35 (S/M), 200 GRAM RM 40 (S/S)

500 GRAM RM 55 (S/M), 500 GRAM RM 65 (S/S)

1 KILO  RM 90 (S/M), 1 KILO RM 100 (S/S)


Saya menggunakan kapsul kosong keluaran

NASMIR Hard Gelatin Capsules Sdn Bhd, 


Kapsul HALAL
Rujuk Link Di sini
Link 1
Link 2
kapsul manjakani

HARGA KAPSUL MANJAKANI
30 BIJI RM 10

HARGA BORONG KAPSUL MANJAKANI

1000 BIJI RM 140 FREE POSLAJU SMJUNG

WHATSAPP 017 930 6329

TESTIMONI
"Saya makan 1 biji sehari. kesan mkn tu mmg puas hati...
kdg2 sampai 4hari berturut2 suami NAK,
bagus sgt...nanti sy nak order lagi kapsul manjakani..tunggu habis yang ni dulu"

AMARAN: 

Manjakani tidak sesuai di gunakan oleh perempuan belum berkahwin. kecuali jika mengalami masalah keputihan yg teruk. 


CARA GUNA:

-Campur serbuk dgn air kemudian masak sehingga mendidih, air rebusan boleh di gunakan utk mencuci bahagian intim.
-Campur 1/3 sudu teh serbuk manjakani dgn air panas,tapis dan minum (hadkan pengambilan 2-3 kali seminggu dan utk yg dh berkahwin shj) - rasa pahit.
- Utk pengambilan kapsul: 2-3 biji kapsul seminggu. Tidak perlu di ambil setiap minggu.

LANGKAH BERJAGA2:


Kebiasaanya apa2 herba pun tidak sesuai di ambil wanita mengandung, menyusu atau sedang dlm haid. tiada kajian saintifik ttg pantang-larang pengambilan herba seperti manjakani, cuma langkah berjaga2.

CARA PEMYIMPANAN:


Simpan stok serbuk manjakani @ kapsul pada suhu bilik. elak sinaran matahari, haba atau kawasan lembab.

No comments:

Post a Comment