Syarikat telah berdaftar dengan Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM) sejak 15/04/2013 dengan nama "DLFCRO ENTERPRISE" (JM0653798-P) bagi menjalankan perniagaan secara online. Jangan lupa like Facebook "HERBA 100% ASLI"
 

ShahKB ShahKB Author
Title: Buah Mengkudu Untuk Rawatan Rambut
Author: ShahKB
Rating 5 of 5 Des:
Untuk memiliki rambut hitam berkilau dan sihat, tidak ada salahnya mencuba kaedah tradisional ini. Lebih murah dan senang dilakukan. Buah...
Buah Mengkudu Untuk Rawatan Rambut

Untuk memiliki rambut hitam berkilau dan sihat, tidak ada salahnya mencuba kaedah tradisional ini. Lebih murah dan senang dilakukan. Buah mengkudu pula banyak tumbuh secara meliar. 

Buah mengkudu mempunyai nutrisi yang sangat diperlukan untuk kesihatan rambut. Sebab itu buah ini sudah di komersilkan sebagai tonik rambut.

Berikut  manfaat dan petua merawat masalah rambut dengan buah mengkudu yang matang:

  • Untuk mengatasi masalah rambut gugur - buah mengkudu matang di hiris halus dan di kisar bersama kuning telur. Kemudian basahkan rambut dan sapu kisaran tadi pada rambut/ kulit kepala. Biarkan sehingga kering sebelum di cuci.
  • Dapat menghilangkan kelemumur - Buah mengkudu matang di tumbuk atau kisar. sapukan pada kulit kepala sehingga kering sebelum di basuh.
  • Dapat menghitamkan rambut - Rebus hirisan buah mengkudu bersama dengan beberapa helai daun pandan. Amalkan basuhan air rebusan ini 2 kali seminggu.  

About Author

Advertisement

Post a Comment Blogger

 
Top