Syarikat telah berdaftar dengan Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM) sejak 15/04/2013 dengan nama "DLFCRO ENTERPRISE" (JM0653798-P) bagi menjalankan perniagaan secara online. Jangan lupa like Facebook "HERBA 100% ASLI"
 

ShahKB ShahKB Author
Title: Petua Ringkas Dan Senang Hilangkan Sunburn
Author: ShahKB
Rating 5 of 5 Des:
Sekarang ni musim kemarau. Cuaca sangat panas dan kering. Jika terdedah pada cahaya matahari, kulit memang mudah terbakar (sunburn).  P...
Sekarang ni musim kemarau. Cuaca sangat panas dan kering. Jika terdedah pada cahaya matahari, kulit memang mudah terbakar (sunburn). 

Pendedahan kepada cahaya matahari yang berlebihan bukan shj menyebabkan sunburn tetapi juga boleh menyebabkan risiko kanser kulit dan melemahkan sistem imunisasi tubuh. 

Bagaimanapun, herba di bawah ini merupakan rawatan alternatif untuk sunburn. herba ini senang diperolehi dan harga pun murah. 

Tidak perlu berbelanja mahal untuk mengatasi sunburn. Cuba amalkan petua ringkas di bawah.

PETUA 1
Campurkan serbuk kunyit + air perahan lemon. Kacau sebati campuran ini dan sapu di tempat sunburn. Biarkan selama 30 minit sebelum di cuci. 

PETUA 2

Campurkan serbuk kunyit + tomato. Kacau sebati campuran ini dan sapu di tempat sunburn. Biarkan selama 20 minit sebelum di cuci dengan ais sejuk (cold water). 

PETUA 3
Anda juga boleh menggunakan hirisan ubi kentang. Letak hirisan ubi kentang di tempat sunburn 5-10 minit sebelum di cuci. 

About Author

Advertisement

Post a Comment Blogger

 
Top